Won Kwang Sa

Zen Community and Temple

History

Under construction!

 

Ezt a tervet 2003 óta dédelgetjük szívünkben és a világban, a megfelelő idő és hely megjelenésére várva. A földet egyéves keresés után találtuk meg 2004-ben - vagy inkább ez a csodálatos hely talált miránk a Pilisben. 2005-ben indult a földvásárlás, 2006-ban az építkezés. 2008-ban tartottuk első 90 napos elvonulásunkat a templomban. 2009-ben megkezdődött az új zen terem és egyéb kiszolgáló épületek építése, és ebben az évben tartottuk a második hosszú elvonulást, amelyet eredeti tanítónk, Szung Szán zen mester alakított a nyugati stílushoz a koreai hagyomány alapján.

Miért megyünk bele ilyen erőfeszítésekbe, hogy a semmiből templomot építsünk? A fő okok a következők:

  • Iskolánkban egyre nő az európai szerezetesek és szerzetesnők száma, akik bár visszatérnének Ázsiai kolostori gyakorlatukról, Európában nincs számukra megfelelő hely, ahol élhetnek és gyakorolhatnak.
  • Vannak emberek, akik szeretnének szerzetessé válni, de nincs olyan gyakorlóhely, ahol alapképzésüket megszerezhetnék, hogy onnan Koreába menjenek, és ott folytassák gyakorlatukat.
  • Szükségünk van egy helyre, ahol állandó jelleggel megtarthatjuk egyre növekvő létszámú 90 napos téli elvonulásainkat, nyári 100 napos éneklő gyakorlatunkat és rövidebb, 3-7 napos meditációinkat.
  • Végül, de nem utolsósorban - tényleg szükség van egy olyan helyre a természet közepén, ahol menedéket találhat minden gyakorló, aki egy meditációs közösségben szeretne élni, vagy bizonyos ideig maradni.

 

Copyright © 2019 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre